Låter som ett designfel

Användarlarm: Galaxy Tab S5e tappar wifi om man håller den ”fel”

Samsung har det lite tufft just nu. Inte nog med att man tvingats flytta fram lanseringen av Galaxy Fold på grund av skärmproblem. Nu har även den nya surfplattan Galaxy Tab S5e visats sig tappa wifi-signalen om den hålls på ett visst sätt.

Publicerad Uppdaterad

Minnet av 2016 års enorma Galaxy Note 7-fiasko har nätt och jämnt börjat falla i glömska när nya produktbekymmer nu har börjat plåga den koreanska elektroniktillverkaren. Samsung har det tufft på toppen just nu, inte minst till följd av att kinesiska konkurrenter flåsar bolaget i nacken, och mobila enheter som krånglar är förstås det sista man behöver. Men efter att recensionsexemplar av böjbara Galaxy Fold visat sig ha trasiga skärmar, så kommer nu ännu ett dystert användarlarm. Den här gången handlar det om den nya surfplattan Galaxy Tab S5e, som visat sig ha en mycket märklig bugg. 

Kopplar ur om den hålls ”fel”

Det finns flera vittnesmål på olika forum på nätet där användarna hävdar att plattan antingen får extremt långsam uppkoppling via wifi eller till och med tappar den helt om man håller den på ett visst vis. Det är när plattan hålls i horisontellt läge med frontkameran på vänster sida som uppkopplingsproblemen dyker upp. Det här låter förstås inte som någonting som kan åtgärdas med en mjukvaruppdatering, utan snarare om ett rejält designfel. Vissa användare vittnar även om att utbytesenheter beter sig likadant. Samsung har inte kommenterat saken ännu, och det är oklart hur omfattande problemen är. 

Källa