https://www.mobil.se/nyheter/app-f-r-att-hitta-avancerade-spel
384043
Nyheter
Endast Tegra-processorer

App för att hitta avancerade spel

Nvidia vill försäkra sig om att utvecklare som skapar spel för de mest avancerade mobilerna inte försvinner i mängden på Android Market.

Processor-tillverkaren Nvidia står bakom processorn i bland annat LG 2x och flera tillverkare har telefoner med Tegra-processorer på gång. Den nya generationes processorer kommer göra det möjligt att ta fram spel som är mer avancerade än tidigare.

För att lyfta fram den typen av spel kommer Nvidia att släppa den egna appen Tegra Zone på Android Market. Appen ska vara en sorts app-butik i sig, där spel som är skapade för mobiler med Tegra-processorer ska kunna presenteras och säljas.

Utvecklarna ska kunna presentera sina spel på ett mer utförligt sätt än i Android Market och Nvidia utlovar "professionella recensioner", kanske som en motvikt till mer eller mindre väl underbyggda omdömen från vanliga användare i Android Market. Det ska även finnas kopplingar mellan Tegra Zone och sociala nätverk så att spelarna kan utmana sina vänner och publicera sina poäng.