Annons

Ios-myt

App-stängning påverkar inte batteritiden

Med 3D Touch kommer genvägar direkt i ikonerna på startskärmen.
Med 3D Touch kommer genvägar direkt i ikonerna på startskärmen.

Apples Ios-chef Craig Federighi säger att tvångsavslutning av Iphone-appar inte ger längre batteritid.

Publicerad Uppdaterad

Craig Federighi svarade på ett e-postbrev som skickats till Apple:s VD Tim Cook. I brevet undrade en användare om Cook stänger ner appar i ”appbytarfältet” (det som kommer upp när man dubbelklickar på hemknappen) och om det är nödvändigt för att förbättra batteritiden. Federighi tog tillfället i akt, förhoppningsvis utan att hacka Cooks e-postkonto, och svarade helt sonika ”nej” och ”nej”. 

De flesta appar på Ios körs inte i bakgrunden. Om man går ur en app så ”fryser” den antingen där man lämnar den eller så stängs den ner helt. Det är också anledningen till varför Ios, utöver ett begränsat antal funktioner, inte har multitasking. Funktioner som kan köras i bakgrunden är exempelvis GPS eller musik och appar kan även slutföra uppdrag, så om du laddar upp bilder till Dropbox eller laddar ner musik till Spotifys offlineläge kan den aktiviteten fortsätta även när du växlat till en annan app. Dessutom kan appar lära sig din aktivitet och se till att Facebook till exempel är uppdaterad på morgonen om du har för vana att alltid titta Facebooks uppdateringar då.

Du kan läsa mer om hur du sparar batteri i Ios i en tidigare artikel vi skrivit i ämnet. På Apple:s supportsida står det att man bara ska ”tvångsstänga” appar om de beter sig underligt eller låser sig.

Källa