https://www.mobil.se/nyheter/app-trollar-ut-vatten-fr-n-iphones-h-gtalare
562499
Nyheter
Som Apple Watch 2

App trollar ut vatten från Iphones högtalare

Med hjälp av gratisappen Sonic så kan man få ut vattnet ur Iphones högtalare på samma sätt som Apple gör det på Apple Watch Series 2.

En smart designlösning på Apple Watch Series 2 är att den gör sig av med vatten från högtalaren, exempelvis efter en simtur, genom att högtalaren vibrerar så att vattnet trycks ut. Apples senaste mobiler är även de vattentäta men det finns inget inbyggt sätt att få ut vatten ur högtalarna. 

Reddit-användaren ”PointlessPankcake” gillar tydligen att ha med sig Iphone i duschen, men en dag råkade han tappa den vilket resulterade i att det kom in vatten genom högtalargallret. Han tyckte det var irriterande att ljudet blev förvrängt, men istället för att ha tålamod och helt enkelt vänta tills vattnet dunstat bort så fick han en idé: varför inte använda samma metod som Apple Watch Series 2? 

Genom att ta till samma koncept så lyckades han, med hjälp av gratisappen Sonic, få ut vattnet ur mobilens högtalare. Det krävdes bara att han hittade rätt frekvens, i det här fallet 165 hz. 

”Jag genererade en ton som bokstavligen tryckte ut vattnet ur högtalaren. Du kanske måste ändra tonen en aning för att få ut vattnet ur din telefon, kom bara ihåg att den ligger omkring 165.”, skriver PointlessPankcake i tråden. 

Ämnen