https://www.mobil.se/nyheter/appen-vine-ateruppstar-i-var-under-namnet-byte
566170
Nyheter
De loopande miniklippen gör comeback

Appen Vine återuppstår i vår under namnet Byte

Minns du succé-appen Vine? Saknar du den, rent av? I så fall kan vi glädja dig med att den tycks vara på väg tillbaka, men den här gången under namnet Byte.

För den som inte är bekant med konceptet så var Vine en app som medgav att användarna spelade in max sex sekunder långa videoklipp som man sedan loopade. Ett slags video-apparnas motsvarighet till Twitter, skulle man kunna säga. Det dröjde inte länge efter lanseringen 2013 innan Vine hade blivit omåttligt populärt, kort efter att just Twitter bestämt sig för att köpa appen. Detta dock för att sedan lägga ned den i kölvattnet av en omstrukturering, och utan någon närmare förklaring. 

Tillbaka i vår

Det var Rus Yusupov, Colin Kroll och Dom Hofmann som grundade appen, och den senare av dem har under en tid jobbat på en uppföljare till Vine. Nu ser den ut att snart vara klar. Det framgår av ett Twitter-inlägg som Hoffman gjort. Hoffman har förvisso avböjt att kommentera exakt vad den nya appen – som kallas Byte – ska ha för funktioner, men en Twitter-användare som frågat honom om den är att betrakta som en Vine-comeback fick svaret ”ja”. Det framgår även av Hoffmans Twitter-inlägg att det mycket riktigt handlar om ”en ny app för videolooping” som ska släppas under våren 2019. 

Ämnen