Fix i version 11.3.1

Apple åtgärdar skärmreparations-problem med Iphone 8 i uppdatering

För en tid sedan kom uppgifter om att flera Iphone 8-användare inte längre kan använda sina telefoner, efter att ha reparerat skärmarna hos icke auktoriserade reparatörer. Nu har Apple åtgärdat saken, och det med en enkel uppdatering av IOS.

Det var i kölvattnet av IOS 11.3-utrullningen som problemen började dyka upp. Inom kort visade det sig att flera Iphone 8-ägare som valt att reparera trasiga skärmar på sina enheter hos någon av Apple icke auktoriserade reparatörer inte längre kunde använda sina enheter. Pekskärmarna slutade helt enkelt svara på beröring. Vad som föranlett det hela är fortfarande oklart, och liknande problem drabbade även en del Iphone 7-användare under förra året. Men nu ska saken vara åtgärdad, och det med hjälp av en mjukvaru-uppdatering. 

Varningen kvarstår

Det är i IOS 11.3.1 som Apple nu åtgärdat problemen, och många reparatörer uttrycker nu frustration över att det tycks ha varit förhållandevis enkelt för Apple att lösa problemet. Vissa menar att Apple vill försöka tvinga kunderna att göra dyrare reparationer, något som det dock inte finns några belägg för. Apples varning kring att använda icke autkoriserade reparatörer kvarstår också. ”Icke-genuiena ersättningsdisplayer kan försämra bildkvalitén och kan även sluta fungera. Apple-certifierade skärmreparationer utförs av pålitliga experter som använder äkta Apple-delar” skriver Apple i en notis. 

Källa