Utlovar fix i uppdatering

Apple bekräftar Iphone 8-problem med samtalsbrus

Efter att flera nyblivna Iphone 8-användare anmärkt på att det uppstår irriterande brus under samtal bekräftar nu Apple problemet. En fix utlovas, men det är oklart när den kan rullas ut.

Publicerad Uppdaterad

Efter att det under den gångna helgen kommit uppgifter om att vissa Iphone 8- och 8 Plus-användare upplever problem med brus vid samtal, så bekräftar nu Apple att problemet existerar. Enligt Apple ska det bara vara  ett fåtal enheter som berörs av problemen, som manifesterar sig i att korta stötar av så kallat vitt brus (tänkt ”myrornas krig” på en gammal tv-apparat) stör samtalen. Problemen är av intermittent art och uppträder alltså utan någon uppenbart samband. Störningarna uppstår enbart i samtalshögtalaren och inte om man kör handsfree eller med hörlurar. 

Lovar åtgärd i uppdatering

Apple har i nuläget inte avslöjat huruvida man vet vad som orsakar problemen, men lovar att åtgärda saken med en kommande mjukvaru-uppdatering. När en sådan skulle kunna vara färdig att rullas ut är dock oklart. För vissa användare har en fabriksåterställning lyckats råda på problemen, men för andra hjälper den åtgärden inte alls. 

Källa