https://www.mobil.se/nyheter/apple-best-ller-70-miljoner-oled-sk-rmar
563179
Nyheter
Uppgifter

Apple beställer 70 miljoner OLED-skärmar

Apple sägs ha lagt en order på 70 miljoner OLED-skärmar hos Samsung (bilden är en konceptbild och representerar inte hur en kommande Iphone verkligen ser ut).
Enligt uppgifter till affärstidningen Nikkei ska Apple ha lagt en jätteorder på hela 70 miljoner OLED-skärmar hos Samsung. Med största sannolikhet handlar det om skärmar till den kommande toppmodellen av Iphone.

Det har under lång tid cirkulerat uppgifter om att Iphone 8 (eller Iphone Edition, som den också sägs heta) kommer att ha OLED-skärm. Därmed skulle enheten bli den första Iphone-modellen med OLED, efter att Apple hittills förlitat sig helt och hållet på LCD-skärmar. Och nu kommer färska uppgifter från källor till affärspublikationen Nikkei som stärker sannolikheten för att Iphone 8 får OLED-skärm. Enligt dem ska nämligen Apple ha lagt en jätteorder på hela 70 miljoner OLED-skärmar hos underleverantören Samsung. Med tanke på hur få Apple-produkter som har OLED-skärmar så handlar det med stor sannolikhet om skärmpaneler till den kommande Iphone-modellen, förutsatt att uppgifterna om beställningen stämmer.

Kan bli fler skärmar
I rapporten från Nikkei citeras IHS-analytikern David Hsieh, som tror att det kan bli tal om ännu fler skärmar. Han förutspår att Apple kommer att ha beställt runt 95 miljoner OLED-paneler från Samsung innan året är slut. Detta trots att det bara är en av de tre förväntade Iphone-modeller som släpps i höst som kommer att ha OLED-skärm. Enligt tidigare uppgifter ska Apple ha valt att göra på det sättet, i huvudsak på grund av att det råder brist på OLED-skärmar.