https://www.mobil.se/nyheter/apple-bjuder-in-till-onlinevenemang
568404
Nyheter
falskt
Konferens på nätet

Apple bjuder in till onlinevenemang

Apples utvecklarkonferens brukar vanligen skapa rusning efter biljetterna, men i år väljer de att köra online istället vilket ger mängder av människor tillgång till informationen.

Apple har annonserat att man gjort om formatet för sitt Worldwide Developers Conference som äger rum i juni i år. WWDC är ett event där Apple kommer att visa upp flera nyheter och i vanliga fall brukar det vara rusning efter biljetterna till evenemanget som i vanliga fall äger rum på plats i San José. Men på grund av världsläget har Apple bestämt sig för att göra något annorlunda. 

Istället för att bara ha ett fysiskt evenemang kommer de nu att köra WWDC online istället. Det gör att utvecklare och intresserade från hela världen kan delta utan att begränsas av biljettmängd eller reserestriktioner. 

Apples målsättning är att kunna få in ännu mer input på sina lanseringar och dessutom kunna få ut tekniken till utvecklare över hela världen för att dessa ska kunna börja använda den för att skapa appar och annat.

På WWDC brukar Apple under ett inledande anförande visa upp de nya versionerna av sina operativsystem, med Ios i första rummet. Det kommer säkert ske även denna gång, men hur det blir med eventuella lanseringar av fysiska produkter då återstår att se.  Under WWDC 2019 lanserade Apple Ios 13 med mörkt läge, uppdaterade Watch OS till version 6 och introducerade Ipad OS som adderar en rad Ipad-specifika funktioner.

Enligt ryktet har Apple planerat en produktlansering under mars där en billigare Iphone ska lanseras, men det eventet kan eventuellt vara i fara med tanke på att Apples produktion i Kina påverkats av Corona-viruset och därför försenats. 

För att kompensera de lokala företag som förlorar ekonomiskt på detta har Apple avsatt en miljon dollar.  Exakt datum för evenemanget kommer senare.