https://www.mobil.se/nyheter/apple-bjuder-in-till-wwdc-3-juni-lanserar-aven-25e-mars
566733
Nyheter
San Jose 3-7 juni

Apple bjuder in till WWDC 3 juni – lanserar även 25:e mars

WWDC är Apples utvecklarkonferens där bolaget traditionellt visar de nya versionerna av sina operativsystem. I år väntar vi oss alltså en presentation av IOS 13.

Apple har bjudit in till och presenterat under vilka datum man kommer arrangera årets utvecklarkonferens. WWDC 2019 kommer att gå av stapeln 3-7 juni i San Jose i USA. Dessutom lär vi få se nya verisoner av Watch OS samt TVos och Mac OS. Däremot brukar det vara dåligt om hårdvarunyheter på WWDC. Utvecklarkonferensen är framförallt för utvecklare och fokuserar därför på just det.

Netflix-utmanare

Innan dess har Apple aviserat ett lanseringsevent den 25 mars och där är rubriken på inbjudan "It's show time". Slutsatsen av det är att även det evenemanget kommer att fokusera på något annat än hårdvara. Det har ryktats en hel del om att Apple har en nyhetstjänst på gång där publicister ska kunna erbjuda prenumerationer på sina titlar i en tjänst som samlar många aktörer. Återkommande uppgifter säger även att Apple har en regelrätt konkurrent till Netflix på gång så fokus för evenemanget tycks alltså vara tjänster. 

Tjänster kommande kassa-ko

Apples utökade fokus på tjänster kommer under en period då företaget sett vikande intäkter från Iphone som länge dominerat bland Apples intäkter. Nyss agerade Spotify och anmälde Apple till EU eftersom de tycker att Apple i Appstore ger fördelar till sin egen musiktjänst Apple Music medan konkurrenter som Spotify får svårare att tävla på samma villkor.