https://www.mobil.se/nyheter/apple-byt-trasig-iphone-och-f-rabatt-p-ny
560778
Nyheter
Utökar utbytesprogram

Apple: Byt trasig Iphone - och få rabatt på ny

Apple uppdaterar sitt inbytesprogram i USA till att omfatta även trasiga telefoner.

Sedan tidigare har Iphone- och Ipad-ägare kunnat lämna sina äldre, intakta enheter till en Apple-butik, fått dem värderade och sedan kunnat dra av det beloppet när man köper en ny telefon eller platta.

Nu utvidgar Apple sitt inbytesprogram till att även gälla telefoner som är trasiga, och exempelvis har en spräckt skärm eller defekta volymknappar.

Modellerna som omfattas är Iphone 5S, Iphone 6 och Iphone 6 Plus. Kunder som kommer in med en trasig får alltså en rabatt i form av ett avdrag på priset vid köp av en ny Apple-telefon, skriver 9to5mac.

Förhoppningen från Apples sida är att det ska bli billigare för drabbade användare att införskaffa en helt ny enhet än att laga sin trasiga. Målet är förmodligen också att driva på leveranserna av Iphone 6S och 6S Plus.

Utökningen av Apples inbytesprogram gäller än så länge bara den amerikanska marknaden. Svenska kunder har kunna byta in äldre enheter mot rabatt på en ny sedan ett tag tillbaka, men i nuläget finns det ingen information om Apple planerar att införa policyändringarna även här, uppger 99mac.se.

Källa

Relaterade artiklar