Avslag i distriktsdomstol

Apple får nej till att göra om rättegången mot Virnet X

Tidigare i föll en dom mot Apple som innebär att man måste betala motsvarande 4,6 miljarder kronor i skadestånd till patentbolaget Virnet X. Apple har sedan dess försökt få rättegången omgjord, men nu har distriktsdomstolen i Texas sagt nej till den saken.

Publicerad Uppdaterad

Det ser tufft ut för Apple i kampen mot patentbolaget Virnet X – ett bolag som enligt vissa bedömare är att betrakta som ett så kallat ”patenttroll” – som man tidigare i år förlorat mot i rätten och nu ska betala motsvarande 4,6 miljarder i skadestånd. Tvisten mellan bolagen rör så klart teknologi baserad på patent som Virnet X äger, och som finns i framför allt Apples meddelandetjänster Imessage och Facetime. Apple ska ha använt lösningarna utan att ha de nödvändiga licenserna och Virnet X stämde därför Apple så långt tillbaka som 2012. 

Många turer

Sedan dess har ärendet tagit många svängar och skadeståndsbeloppet har efter olika beslutet legat på allt mellan 4,6 miljarder och drygt 9 miljarder kronor. I den senaste vänden landade det dock på 4,6 miljarder. Men Apple har sedan dess vädjat om att få rättegången omgjord, men nu har alltså en distriktsdomstol i Texas givit Apple avslag vad det gäller den saken. Exakt vilka skäl Apple har angivit för att få tillstånd en ny rättegång är oklart, men man påstås nu planera att överklaga distriktsdomstolens beslut i en högre instans. 

Källa