Annons

Astronaut

Apple föreslog nya jobb-emojis

Bland den nya emoji-förslagen fanns astronaut, piloter och domare.

Publicerad Uppdaterad

De goda nyheterna för textande personer inom Apples föreslagna yrkesgrupper är att Unicode Consortium har godkänt Apples förslag. Unicode Consortium är en icke vinstgivande organisation som ansvarar för standardisering av emojis över plattformsgränserna. Organisationen har representanter från bland annat Apple, Google och Microsoft, samt individuella medlemmar vars uppgifter är att utveckla, se över och upprätthålla standarden. 

Apples fullständiga yrkesförslag var brandman, astronaut, pilot, målare och domare, med representation av båda män och kvinnor för respektive alternativ. Unicode Consortium-medlemmen Jeremy Burge har bekräftat att ikonerna som Apple föreslagit kommer att vara med från och med lanseringen av kommande Unicode Emoji Version 4-uppdateringen.

Förslagen bygger vidare på dem som Google tog fram i juli, vars målsättning var att bättre representera kvinnliga arbetare. Unicode Version 4 kommer att innehålla sammanlagt 16 nya jobb-emojis, alltså 32 nya ikoner eftersom det är en för vardera kön. 

Källa