Öppnar upp för ett bredare användningsområde

Apple förväntas öppna Iphones NFC-chipp för utvecklare

NFC-chippen i Apples Iphone-enheter kan enligt ännu obekräftade uppgifter komma att öppnas upp för utvecklare, något som skulle medföra att telefonerna kommer att kunna användas till betydligt mer än idag. Ett besked om saken väntas på utvecklarkonferensen WWDC.

Publicerad Uppdaterad

Den 3 juni drar årets upplaga av Apples utvecklarkonferens WWDC igång, och en rad intressanta nyheter förväntas presenteras, åtminstone om man får tro de obekräftade förhandsuppgifter som kommit så här långt. En av dem gör gällande att Apple kommer att öppna upp NFC-chippen i sina telefoner för tredjepartsutvecklare, och det är förstås något som skulle innebära mängder av nya användningsområden för telefonerna. 

Även flera Siri-nyheter

Apputvecklarna uppges kunna läsa NFC-taggar baserade på ISO 7816-standarden som används för bland annat id- och passerkort. Dessutom ska man ha stöd för den japanska standarden Felica och för Mifare. Den senare används primärt för kollektivtrafik. Det skulle med andra ord bli möjligt att till exempel använda en Iphone för att identifiera sig, öppna dörrar och åka buss eller tåg. Sedan tidigare har det varit möjligt för utvecklare att ha viss tillgång till NFC via Core NFC som introducerades i Ios 11. Det förväntas även dyka upp en hel del nyheter rörande Siri, inte minst nya möjligheter att kontrollera tredjepartsappar med AI-assistenten. 

Källa