1
1
https://www.mobil.se/nyheter/apple-gor-androidapp-for-airtag-ska-forsvara-missbruk
570462
Nyheter
falskt
Spårning till alla

Apple gör Androidapp för Airtag - ska försvåra missbruk

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/apple_airtag-accessories-042021.jpg?itok=YCGh-56u', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/apple_airtag-accessories-042021.jpg?itok=ZEYlR5Fz', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/apple_airtag-accessories-042021.jpg', w: 2000, h: 1125, title: ' ' },]
Även Android-användare ska varnas om de förföljs av en Airtag.

Apple arbetar med att vidareutveckla sina spårningsbrickor Airtag som lanserades tidigare i år, inte minst när det handlar om säkerheten. Därför kommer man bland annat att snabba upp varningar till personer som kanske inte inser att de spåras därför att de "förföljs" av en Airtag som inte är deras. För tillfället tar det tre dagar innan spårningsbrickan ger sig tillkänna för omgivningen, men det ska komma att ändras till en slumpmässig tidsintervall på mellan 8 och 24 timmar enligt inforamtion som Apple har lämnat till Cnet.

Senare i år kommer man även att släppa en Airtag-app för Android för att kunna varna Android-användare. Appen kommer att ge Android-användare tillgång till spårningsvarningen i telefonen, men det finns för tillfället ingen information om den även kommer att innehålla fler funktioner.

Källa

Ämnen