Kampanj i USA

Apple höjer inbytesvärdet på äldre Iphone-modeller i USA

Nu betalar Apple mellan 200 och 900 kronor mer för en begagnad Iphone i USA än tidigare, om man bara köper någon av årets nya modeller.

Publicerad Uppdaterad

Apple har sedan några år tillbaka ett eget inbytesprogram för Iphone-enheter. Tanken är förstås att man ska göra det både lockande och enkelt för kunderna att byta upp sig till en ny modell, då man inte behöver krångla med att lägga ut sin gamla telefon till försäljning hos tjänster som exempelvis Blocket. Inbytesvärdet ligger förvisso en bra bit under vad man faktiskt kan få för sin gamla enhet på en begagnat-sajt, men gör å andra sidan processen ganska friktionsfri. Och nu har Apple valt att höja inbytesvärdet på äldre Iphone-enheter i USA. Beroende på vilken telefonmodell man har så ligger ökningen på mellan 200 och 900 kronor. Men det högre inbytesvärdet gäller enbart om man köper någon av årets nya telefonmodeller Iphone XS, XS Max eller XR. 

Oklart om Sverige är aktuellt

Sannolikt vill Apple rätt och slätt få fart på försäljningen av samtliga nya Iphone-modeller genom att locka med ett bättre erbjudande. Det handlar dock inte om någon permanent prishöjning utan om en kampanj som kommer att pågå under begränsad tid. Än så länge har man bara justerat inbytespriserna på den amerikanska marknaden, och det är i nuläget oklart om en liknande kampanj är på gång även i Sverige, eller på andra håll i världen. En kvalifocerad gissning är att Apple kommer att vänta med den saken till dess att man sett om kampanjen i USA får önskad effekt. Kampanjen omfattar enbart Iphone 6 och senare telefonmodeller. 

Källa