Antydan från underleverantör

Apple kan ha AR-headset på gång till 2019

En av Apples underleverantörer berättar att man är involverad i ett projekt med augmented reality-hårdvara, som ska vara redo att släppas 2019.

Publicerad Uppdaterad

Apples vurm för konceptet augmented reality har väl knappast undgått någon vid det här laget. Tim Cook tar varje tillfälle han kan i akt att lovsjunga företeelsen. Och spridda – dock ännu obekräftade – uppgifter från flera olika håll har gjort gällande att Apple har hårdvara i segmentet på gång. Sannolikt handlar det om någon form av AR-headset eller ett par glasögon med stöd för teknologin. Nu kommer fler sådana uppgifter. 

Ska vara redo 2019

Den här gången är det Apples underleverantör Quanta som hävdar att man jobbar med ett AR-relaterat hårdvaruprojekt och att en lansering av den aktuella produkten ska ske 2019. Det är ingen mindre än företagets vice vd CC Leung som vittnar om saken i en intervju. Leung nämner inte specifikt Apple, men å andra sidan skulle han förstås aldrig tillåtas göra det heller. Rent tajmingmässigt låter det dessutom högst troligt att det är just en Apple-produkt man jobbar med, menar flera bedömare. 

Har jobbat i två år

Enligt Leung ska man ha jobbat med projektet i två års tid vid det här laget. Det ska handla om ”en headset-liknande pryl med helt genomskinlig lins som gör att användarna kan interagera med omgivningen”. Leung säger dessutom att han tror att hårdvaran har stor potential att bli en enorm hit på konsumentmarknaden, bara man kan hålla priset nere under 1 000 dollar, det vill säga motsvarande cirka 9 000 kronor. 

Källa