Patent avslöjar

Apple kan ha fitness-orienterade hörlurar på gång

Har Apple ett par Airpods med avancerade biometriska sensorer på gång? Mycket talar för det.

Sannolikheten för att Apple har ett par fitness-orienterade hörlurar på gång stärks nu, då man beviljats sitt tredje patent på området.

Publicerad Uppdaterad

Apple har sedan tidigare beviljats ett antal patent kopplade till fitness-fokuserade hörlurar, något som givit upphov till spekulationer om att en sådan produkt kan vara på gång. Och nu har man beviljats ytterligare patent på området, vilket gjort att spekulationerna åter tagit fart. Konceptet i sig är inte nytt, och det finns redan produkter på marknaden med liknande funktionalitet, till exempel Jabras Elite Sport. I Apples fall tycks det dock handla om en version av de trådlösa hörlurarna Airpods, som ska vara försedda med ett antal biometriska sensorer som ska kunna ge en oerhört god bild av användarens hjärthälsa. Hörlurarna ska bland annat kunna mäta hur mycket syre som tas upp i blodet vid träning och hur stora mängder blod som hjärtat pumpar runt. 

Tycks bli trådlösa

I ansökningarna till de patent som Apple tidigare beviljats har hörlurarna inte varit trådlösa, utan det är först med det senaste patentet som den beskrivna produkten har den egenskapen. Det framgår inte av patentet om hörlurarna är tänkta att synkroniseras med en exklusiv app, med Apples hälso-app eller med flera IOS-kompatibla fitness-appar. Det är förstås inte helt säkerställt att patenten resulterar i någon konsumentprodukt alls, för den delen. Men då patenten varken är särskilt urflippad eller långsökta, samt avlöst varandra under en relativt kort tidsrymd, så skulle det vara allt annat än en skräll om vi får se en dylik produkt inom en inte allt för avlägsen framtid. 

Källa