https://www.mobil.se/nyheter/apple-kan-tvingas-l-sa-upp-franska-iphones
561015
Nyheter
Merde!

Apple kan tvingas låsa upp franska Iphones

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/wl-kryptering-wep-wpa.jpg?itok=HYptHr8U', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/wl-kryptering-wep-wpa.jpg?itok=4GTVqeJY', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/wl-kryptering-wep-wpa.jpg', w: 640, h: 246, title: ' ' },]
Det är inte bara FBI som vill in i Apples prylar.

Turerna kring FBI, Apple och den Iphone 5c som kan ha spelat en viss roll i terrorattentat går vidare, med många stora namn som ställer sig på Apples sida. En möjlig följd om Apple skulle fixa bakdörrar till sitt krypterade system skulle kunna vara att fler myndigheter och regeringar vill kräva samma sak, vilket är precis vad som hänt nu.

Ett lagförslag som lämnats in till den franska regeringen går nämligen ut på att företag som vägrar öppna krypterat material kan åka på en straffavgift på 350 000 euro samt att ansvariga chefer kan fängslas i upp till fem år.

Det är inte direkt länkat till FBI-fallet, eller specifikt Apple för den delen. Men tongångarna som vi hört är precis samma även här.

Vad tror ni att hela krypteringssoppan kommer att landa i om några år när alla turer är klara? Kommentarsfältet är ert.