WWDC 2017 klockan 19.00

Apple-lansering: Det får vi se ikväll

Ikväll klockan 19.00 svensk tid drar Apples utvecklarkonferens WWDC igång och det innebär flera nyheter.

Publicerad Uppdaterad

Framförallt handlar utvecklarkonferensen om mjukvara och då särskilt den nya versionen av Ios 11, men i år säger ryktena att vi även kan få se en del hårdvara. Mest har det i förhand pratats om en smart högtalare med Siri integrerat, en högtalare som då ska konkurrera med motsvarigheterna Google Home och Amazon Echo.

Inte bara Siri-högtalare

Bland övrig hårdvara som vi tror oss kunna få se finns en ny version av Ipad men däremot ingen ny Iphone. De får vänta till hösten då vi även räknar med att Ios samtidigt gör entré. Särskilt mycket rykten har inte dykt upp om nya Ios ännu men ett fåtal rykten har kommit ut inför kvällens lansering. 

Nytt i Ios

Det har talats om att Ios 11 får fler funktioner anpassade för Ipad, vilket rimmar väl med den eventuella lanseringen av en ny Ipad Pro ikväll samt att Ios 10 saknade stora uppdateringar med Ipad i åtanke. Andra rykten talar om en ny design i Ios samt om en helt omgjord version av appen Apple Music där video får ett större utrymme. Vi kan även räkna med att Apple kommer prata en del om AI, artificiell intelligens och det kan sedan såväl Siri som specifikt högtalaren dra nytta av.

Inte i Apples nya huvudkontor

Årets upplaga av WWDC går av stapeln i San Jose, på McEnery Convention Center och Apple kommer streama presentationen direkt på sin webbplats. För att se krävs dock Safari i en Mac eller Ios-enhet eller en PC med Microsoft Edge webbläsare. Du kommer även kunna följa lanseringen och de nyheter som presenteras under kvällen här på mobil.se.