Ett aningen oväntat drag

Apple Music integreras med Amazons Echo-högtalare

Amazon Echo är en av många enheter som är baserade på AI-assistenten Alexa

Apples musikstreamingtjänst kommer att integreras med en speciell Alexa-app i Amazons Echo-högtalare redan om ett par veckor.

Publicerad Uppdaterad

Den som kör Apple Music och har letat efter ett sätt att få tjänsten integrerad i en AI-högtalare har hittills kommit fram till slutsatsen att man får punga ut med flera tusen för ett exemplar av Apples Homepod. Därmed är man också hänvisad till Apples AI-assistent Siri. Med andra ord två faktorer som lär ha avskräckt rätt många konsumenter och kanske till och med lockat över dem till andra streamingtjänster. Och kanske är just det anledningen till att Apple något oväntat nu kommer att erbjuda Apple Music som en integrerad tjänst för Amazons Echo-högtalare. 

Har varit under utveckling i ett halvår

Redan den 17 december är det dags. Då kommer Echo-användarna att kunna be Alexa att spela musik från Apple Musics hela katalog med runt 50 miljoner låtar. Apple-chefen Eddy Cue säger till USA Today att företagets utvecklare har jobbat med integrationen för Echo-högtalarna i ett halvår. Det är onekligen ett något överraskande drag från Apples sida, eftersom man även säljer sin egen hårdvara Homepod. Men Apple Music kommer så klart också att få det enklare i konkurrensen med rivaliserande tjänster som svenska Spotify, om man ser till att finnas där användarna är i högre utsträckning. Spotify finns i Premium-utförandet sedan tidigare integrerat med Amazon Echo. HomePod säljs inte officiellt av Apple i Sverige, men finns tilgänglig i Australien, Kanada, Frankrike, Tyskland, Storbritannien och USA samt sedan en tid tillbaka även i Mexiko och Spanien. Vissa svenska återförsäljare erbjuder också högtalaren via import. 

Källa