Annons

Ska strömmas fritt

Apple Music snart hos Tre

Tre utökar sitt erbjudande om gratis musikstreaming med tjänsterna Soundcloud och Google Play Music. Nästa på tur är Apple Music.

Publicerad Uppdaterad

Sedan tidigare är musikströmmningen i tjänsterna Tidal, Spotify och Deezer fria hos Tre vilket innebär att datatrafiken där inte räknas av mot din datapott. Idag adderar operatören även tjänsterna Soundcloud och Google Play.

I ett uttalande säger Per Schelin på Tre att de är glada att kunna addera de nya streamingtjänsterna till erbjudandet, men att det inte innebär att utvecklingen av tjänsten upphör.

– Så länge det är tekniskt möjligt och intresse finns är vår ambition att släppa musiken fri för alla våra kunder. Det finns fortfarande någon enstaka tjänst vissa kunder efterfrågat och som vi fortsätter att jobba med implementeringen av, säger han.

För Mobil berättar Kamran Alemdar som är informationschef på Tre att Apple Music är den tjänst som står näst på tur och att man för tillfället jobbar med att implementera stöd för den. Sedan Tre lanserade erbjudandet med fri musikstreaming i höstas säger han även att den mängd datatrafik som används för musikstreaming ökat i nätet och att man ser det som ett tecken på att tjänsten används och uppskattas.