1
1
https://www.mobil.se/nyheter/apple-narmar-sig-en-miljard-prenumeranter
573754
Nyheter
falskt
Antalet Apple-prenumeranter stiger

Apple närmar sig en miljard prenumeranter

Apples vd Tim Cook.
Antalet personer som prenumererar på Apple-tjänster stiger i rask takt, och kan komma att passera en miljard prenumeranter innevarande kvartal.

Apple har redovisat sina finansiella resultat för finansårets andra kvartal som slutade 1 april 2023 där man bland annat kunde uppvisa ett intäktsrekord för iPhone i mars, samt rekord rekordtillväxt för bland annat App Store, iCloud och inte minst reklam. Totalt redovisade företaget kvartalsintäkter på 94,8 miljarder dollar, drygt 975 miljarder svenska kronor, vilket är en minskning med 3 procent jämfört med året innan.

Ett av de större samtalsämnena var dock redovisningen av antalet aktiva prenumerationer som nu närmar sig en miljard, eller mer exakt 975 miljoner. Det är en ökning med mer än 40 miljoner de senaste tre månaderna och över 150 miljoner under det senaste året. Det är även en dryg fördubbling jämfört med vad man hade för tre år sedan. Om man följer den trenden innebär det att man kommer att passera en miljard prenumeranter under innevarande kvartal.

Antalet aktiva enheter togs inte upp, så där är den senaste siffran från februari, då det var ”mer än två miljarder”.

Källa