Trådlös laddning

Apple och Broadcom jobbar på trådlös laddning

Ladd utan sladd verkar vara framtidens melodi för Apple.

Publicerad Uppdaterad

Några år efter branschen i stort verkar nu Apple ha vaknat angående trådlös laddning. Efter rykten om långdistansladdning utan sladd och medlemskap i föreningen bakom Qi-standarden kommer ytterligare en detalj i sammanhanget.

Enligt en analytiker på JP Morgan ska Apple och Broadcom ha jobbat på en lösning för trådlös laddning tillsammans under de senaste två åren. Huruvida den faktiskt kommer att dyka upp i Iphone 8 återstår dock att se. Efter höstens Note 7-skandal sägs Apple vara väldigt måna om att något liknande inte ska hända dem.

Snabbladdning
Rapporten går vidare och nämner att det kommer röra sig om en egen lösning för trådlös laddning (såklart, det är ju Apple). Bland annat ska lösningen bjuda på snabbladdning och andra varianter på laddning utöver att bara fylla batteriet trådlöst. På så sätt hoppas Apple kunna differentiera sig gentemot konkurrenterna på området.

Glasbaksida
Vad som också nämns är kommande telefoners baksida i glas, något Iphone 8 också ryktats få. Apple ska ha valt det materialet av den enkla anledningen att mottagningen blir bättre med glas än med en baksida i metall. Just glaset ska även fungera betydligt bättre för den trådlösa laddningen, vilket också kan spela in på specialfunktionerna som nämnts ovan.