https://www.mobil.se/nyheter/apple-pastas-ha-tile-liknande-sparningsbricka-under-utveckling
566915
Nyheter
Konsoliderar sina ”Hitta”-appar

Apple påstås ha Tile-liknande spårningsbricka under utveckling

Apple ska enligt färska uppgifter ha stora planer när det gäller möjligheterna att hitta såväl familj och vänner som prylar man tappat bort.

För den som mot all förmodan har missat produkten Tile, så handlar det om små spårningsbrickor med bluetooth som svarar med ett pip om man söker efter dem via en tillhörande smartphone-app. Brickorna kan med fördel sättas fast på nyckelknippor, plånböcker eller andra saker som man vill kunna hitta med hjälp av sin telefon. Och nu hävdar källor med insyn i saken att Apples ska ha liknande hårdvara under utveckling. Det hela ska vara en del i en större satsning som bland annat innebär att man slår samman sina två appar ”Hitta min Iphone” och ”Hitta mina vänner” till en gemensam app för att, javars… hitta allt möjligt. Apple ska enligt uppgifterna planera att rulla ut förändringen både på IOS och till Mac Os. 

Projektet sägs gå under namnet ”Green Torch” internt hos Apple, och kodnamnet på den nya hårdvaran sägs vara ”B389”. En av de fördelar som Apple skulle kunna erbjuda på området är den enorma installations- och användarbas man sitter på. Spårningsbrickan man sägs planera ska kunna registreras som förlorad, och där skulle man kunna förlita sig på crowdsourcing och låta andra användare söka efter saker som tappats bort.