Uppgifter från källor med insyn

Apple påstås överväga Intel som leverantör av 5G-modem

Framtida Iphone-modeller kan komma att få 5G-modem från Intel snarare än från dagens samarbetspartner Qualcomm. Det hävdar källor till Fast Company.

Publicerad Uppdaterad

Att Qualcomm och Apple har en så kallad beef med varandra sedan lång tid tillbaka känner säkert de flesta till vid det här laget. Det handlar i grund och botten om licensieringskostnader för LTE-relaterad teknologi, och tjafset har pågått i diverse domstolar sedan snart ett år tillbaka. Att Apple letar efter någon annan modemleverantör till sina Iphone-enheter kommer således kanske inte som någon jätteskräll. Och nu tycks Intel dessutom ha kommit ikapp sin konkurrent när det gäller 5G, i sådan utsträckning att Apples ingenjörer sägs överväga att överge Qualcomm på modemsidan. Detta om man får tro källor med insyn i saken som publikationen Fast Company har talat med. 

Ska motsvara kraven

Intel har satsat hårt på att minska gapet till Qualcomm och ”en mindre armé” påstås jobba med just utvecklingen av 5G-modem. Intel ska enligt uppgifterna också anse den potentiella affären med Apple vara helt avgörande för framtiden. Intels teknologi för 5G-modem ska vara klar lagom till 2019, då Apple eventuellt kommer att förse sina telefoner med de nya chippen. 

Källa