Användare i flera länder ser nu funktionen

Apple Pay Cash tycks vara på gång på nya marknader

Apples Swish-liknande funktion Apple Pay Cash har hittills bara gått att använda i USA, men nu ser funktionen ut att vara på väg till fler marknader.

Publicerad Uppdaterad

Apples mobila betaltjänst Apple Pay finns sedan långt tillbaka etablerad på en rad marknader, bland annat den svenska (även om stödet från bankerna inte är direkt överväldigande här). Vad som däremot förblivit USA-exklusivt är funktionen Apple Pay Cash, som i stora stycken påminner om de svenska storbankernas tjänst Swish, och som medger att användarna skickar pengar direkt mellan varandra via Apple Pay-appen. Men mycket tyder nu på att Apple Pay Cash kan vara på gång på fler marknader. 

Inget officiellt

Det är användare i bland annat Irland, Spanien och Brasilien som hävdar att de nu plötsligt ser funktionen i meddelande-appen i IOS, något som rimligtvis torde indikera att en lansering i nämnda länder är förestående. Men även användare i Malaysia har sett Apple Pay Cash dyka upp i appen, och där finns inte ens Apple Pay lanserat ännu. Det är oklart huruvida funktionen kommer att fungera för överföringar mellan användare i olika länder. Apple har inte kommenterat uppgifterna. 

Källa