1
1
https://www.mobil.se/nyheter/apple-plockar-bort-force-touch-i-nya-watchos
568814
Nyheter
falskt
Inga funktioner när du trycker hårt

Apple plockar bort Force Touch i nya Watch Os

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/forcetouch.jpg?itok=319CF0zd', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/forcetouch.jpg?itok=D_JOxUU6', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/forcetouch.jpg', w: 950, h: 560, title: ' ' },]
Menyalternativen blir färre i det nya operativsystemet.

För ett par dagar sedan presenterade Apple det nya Watch OS 7 som används i deras smartklockor Apple Watch. Det nya operativsystemet presenterade många nyheter men en funktion kommer däremot att försvinna. Det handlar om Force Touch som gör det möjligt att få fram extra menyer på skärmen genom att trycka hårdare på skärmen. Att funktionen plockas bort bekräftas i utvecklardokumentationen där Apple ber utvecklare hitta andra lösningar för sina appar.

I och med att Force Touch försvinner lär även den nödvändiga hårdvaran att plockas bort från framtida Apple Watch-klockor vilket kan komma att påverka både deras fysiska storlek och att de får ett lägre pris.

Sedan tidigare har Apple även fasat ut Force Touch, eller 3D Touch som det också kallats från Iphone. Det introducerades i Iphone 6S som släpptes 2015 och innebär att man till exempel kan trycka hårdare på en ikon på skärmen för att få fram genvägar. En nackdel med funktionen har akktid varit att det är svårt att få visuella ledtrådar om var funktionen finns, utan att först prova sig fram. Det är också argumentet som Apple anger för att nu avskaffa funktionen i Apple Watch och de funktioner som varit tillgängliga via 3D Touch ska istället samlas i till exempel en separat inställningsmeny.

Källa

Ämnen