1
1
https://www.mobil.se/nyheter/apple-rekommenderar-dig-att-uppdatera-till-ios-1502-sa-fort-som-mojligt
571029
Nyheter
falskt
Säkerhet

Apple rekommenderar dig att uppdatera till Ios 15.0.2 så fort som möjligt

Den nya uppdateringen av Ios 15 ska korrigera en säkerhetsbrist som låter hackare ta över din telefon, ett säkerhetshål som Apple säger redan använts. Så om du uppdaterat till Ios 15, se till att uppdatera till Ios 15.0.2.

Igår lanserade Apple uppdateringar till flera av sina operativsystem, och nu uppmanar de alla som skaffat Ios att uppdatera så snabbt som möjligt. Den största anledningen till att du bör uppdatera om du tidigare uppdaterat till iOS 15 är att den nya versionen Ios 15.0.2 åtgärdar en säkerhetsrisk som, enligt Apple, redan börjat utnyttjas av hackare. Säkerhetsbristen, CVE-2021-30883, kan låta vilken kod som helst köras på telefonen med samma rättigheter som operativsystemet självt, vilket i stort sett innebär att koden skulle kunna göra vad som helst.

Andra uppdateringar i Ios 15.0.2 är att bilder som sparats från Messages kan försvinna om konversationen den levererades i tas bort. Läderplånboken med Magsafe och Airtags kunde inte alltid kopplas ihop med Hitta min, vilket nu ska vara åtgärdat. CarPlay ska också ha haft vissa svårigheter med att öppna uppspelningsappar, vilket nu ska vara åtgärdat. Uppdateringen åtgärdar också ett fel som gjorde att det kunde vara omöjligt att uppdatera eller återställa en Iphone 13 om man använde Itunes eller Finder. 

För Ipad-varianten, Ipados 15.0.2, handlar det om att ha åtgärdat problem med Airtags som inte dyker upp, bilder som försvinner när meddelanden raderas och att uppdatering och återställning kunde vara omöjligt när man använder Finder eller Itunes. 

Vad gäller watchOS verkar inte uppdateringarna vara lika stora. Här har ett fel vad gäller åskådliggörandet av uppdateringar ha korrigerats och att vissa inställningar inte visats ordentligt för en del Apple Watch 3-användare ska vara åtgärdat. 

 

Källa