https://www.mobil.se/nyheter/apple-sanker-priset-pa-homepod-i-hela-varlden
566841
Nyheter
Tuff konkurrens i AI-högtalarsegmentet

Apple sänker priset på Homepod i hela världen

Det hör till ovanligheterna att Apple sänker priset på hårdvara mitt i en produktcykel. Men det är precis vad man nu gjort med sin AI-högtalare Homepod.

Apples AI-högtalare Homepod finns fortfarande inte att köpa i Sverige. Den har hittills lanserats i USA, Storbritannien, Australien, Mexiko, Spanien och Kina. Till sommaren dyker den även upp i Frankrike, Tyskland och Kanada. Att högtalaren inte lyckats ta sig an konkurrenter som Google och Amazon är uppenbart, även om Apple gärna vill hävda att den snarare är en konkurrent till hifimärken som Sonos. Det är dock sannolikt den bristande tillgängligheten i världen i kombination med AI-assistenten Siris tillkortakommanden jämfört med Google Assistent och Alexa som gjort att det gått trögt för Homepod, för ljudet kan man då inte anmärka på.

Global sänkning

Och så var det ju det här med priset. Homepod är dyr, och någon enklare variant har ännu inte sett dagens ljus, även om det cirkulerat rykten om saken. Men nu sänker Apple priset på Homepod på alla marknader där den finns tillgänglig, något som är både ovanligt mitt i en produktcykel, och ett tydligt tecken på att det inte gått riktigt som Apple tänkt sig med försäljningen. I USA sänks priset från 349 dollar till 299 dollar. Huruvida det räcker för att få fart på försäljningen är dock tveksamt.