Blodtryckskoll tidigast om två år

Apple siktar på blodtrycksmätning i Apple Watch 2024 – blodsocker ännu senare

En problemfylld utveckling fortsätter att knuffa funktionen in i framtiden.

Publicerad Uppdaterad

Det har under lång tid varit tal om att Apple skulle introducera blodtrycksmätning som en hälsofunktion i sina enheter. Problem med utvecklingen medför dock att det inte lär dyka upp förrän tidigast 2024 eller möjligtvis 2025 enligt publikationen Bloombergs Mark Gurman, som hänvisar till anonyma branschkontakter. Detta trots fyra år arbete med utvecklingen, enligt Gurman. Apple sägs testa tekniken på personer anställda på företaget, men att man har problem med att få tekniken att fungera tillfredsställande. Blodtrycksmätningen ska inte heller handla om att redovisa några detaljerade avläsningar, utan mer att presentera inom vilken generell zon blodtrycket ligger.

Enligt Gurman arbetar Apple även med blodsockeravläsning, men att det ligger ännu längre fram i tiden och att det där inte ens finns något datum där man siktar på lansering.

Däremot är avsikten att lansera en funktion för mätning av kroppstemperatur redan i år. Det ska dock inte handla om någon exakt avläsning, utan i likhet med blodtrycksmätningen mer handla om att visa olika temperaturzoner.

Källa