Geografiska restriktioner i Ios

Apple skapar ny funktion för restriktioner

Beroende på var du är, kommer din Iphone att kunna göra olika saker.

Publicerad Uppdaterad

Det är publikationen 9to5Mac som publicerar information om att Apple har introducerat en ny och dold funktion i operativsystemet, som på ett effektivare sätt än tidigare ska hantera restriktioner beroende på var mobilen befinner sig.

Den här typen av restriktioner är i sig ingen nyhet utan har funnits tidigare, men då i hårdkodad form knutet till antingen var enheten har sålts eller via mjukvaruinställningar. Den nya tekniken för restriktioner, som internt kallas ”countryd”, använder kombinerar flera typer av data som aktuell GPS-plats, landskoder som kommer från Wi-Fi-routrar samt information från SIM-kortet för att avgöra vilket land som enheten befinner sig i. Detta ska både göra det enklare för systemet att avgöra var användaren befinner sig och därmed kunna aktivera aktuella restriktioner, samt svårare för användaren att kringgå begränsningarna.

Det kan handla om att Apple enbart utvecklar en modernare hantering av restriktioner för att de anser att den behöver uppdateras. Det spekuleras även i att det kan handla om de kommande förändringarna med så kallad ”sideloading”, det vill säga att kunna installera appar från andra appbutiker och utan att gå via butiker. Det ryktas om att den funktionaliteten enbart kommer att vara tillgänglig i Europa, och det nya sättet att hantera restriktioner kan vara ett sätt att hantera detta.

Källa