1
1
https://www.mobil.se/nyheter/apple-staller-krav-pa-underleverantorer-infor-produktionen-av-iphone-13
570494
Nyheter
falskt
Iphone 13

Apple ställer krav på underleverantörer inför produktionen av Iphone 13

Iphone 12
Apple vill se en ökning av produktionen med 30 till 40 procent hos flera av sina underleverantörer. Behovet av styrmotorer till Iphone 13s kameror verkar öka drastiskt.

Det har tidigare pratats om att Apple kommer att uppgradera kamerorna i den kommande Iphone 13 på flera sätt. Bland annat är det sagt att samtliga kameror i serien nu får bildstabilisering i form av så kallad sensorshift, dvs att sensorn rör sig för att kompensera för skakningar av telefonen.

En annan sak som noterats är att Apple har bett flera tillverkare av de motorer som används för att styra autofokusen i sina kameror att öka sin produktion med 30-40 procent för att kunna möta Apples behov. Samtidigt som Androidtillverkares behov av dylika motorer minskat, mycket baserat på restriktionerna mot Huawei, så har Apples behov ökat då de sätter in fler och fler linser i sina objektiv vilka behöver kunna justeras för att fokusera och zooma. 

Apple ska också uppdatera sitt vidvinkelobjektiv i Pro-modellen, men det är, som det mesta, bara rykten vilket gör att det är svårt att säga vare sig bu eller bä. En annan funktion det pratas om är en astrofotofunktion som ska aktiveras när kameran vänds uppåt, huruvida den blir verklig eller inte återstår att se.

Källa