Hör ljudet innan du svarar

Apple stänger av gruppsamtal i Facetime efter avlyssnings-bugg

En allvarlig bugg har upptäckts i Apples Facetime för videosamtal. Apple lovar en korrigering senare i veckan och har tills dess inaktiverat gruppsamtalsfunktionen i Facetime.

Publicerad Uppdaterad

En av nyheterna i IOS 12 var att man kunde ringa videosamtal till fler än en person. Funktionen innebar att man kunde ringa videosamtal till andra Iphone-modeller, Ipads och Mac-datorer och prata med upp till 32 personer samtidigt. Baserat på vem som pratar för tillfället justeras storleken på den personens bild så att det ska vara enklare att följa med vem det är som pratar. Men den funktionen är alltså inaktiverad nu. Apple har stängt av gruppsamtal i Facetime eftersom en bugg i Ios 12.1 gör det möjligt att tjuvlyssna på personer. Det hela gick till så att man kunde starta ett gruppsamtal och sedan addera ytterligare en person. Ljudet från den personens telefon kunde sedan höras innan den personen svarade på samtalet.

Sajten 9to5mac har lyckats testa problemet innan Apple spärrade tjänsten och problemet tros röra alla enheter med IOS 12.1 installerat. Buggen berörde även datorer med senaste versionen av Mac OS installerat. Apple har meddelat att en lösning på problemet kommer senare under veckan och har alltså tills dess stängt av tjänsten.

Källa