Annons

Apple ger sig

Apple tillåter betallösningar utanför App store

Efter påtryckningar från flera håll, bland annat en utredning i Japan, har Apple nu gått ut med nya riktlinjer som låter prenumerationstjänster länka till betalningslösningar utanför App store.

Publicerad Uppdaterad

Apple har fått en hel del kritik för de avgifter de tar för köp i appar. Bland annat har en lång utredning av det Japanska konkurrensverket tvingat fram förändringarna i Japan, men de kommer även att implementeras globalt. Apple har nu kommit med ett uttalande om att de kommer att uppdatera sina regler för att tillåta prenumerationstjänster att länka till betalningslösningar utanför App store. Det här kommer att göra att till exempel Netflix, Spotify eller olika tidningar slipper ge 15 till 30 procent av prenumerationsintäkterna till Apple. Apple själva säger att de ska utforma systemet för att skydda användarna vid den här länkningen, exakt hur det ska gå till återstår att se. 

Men uppdateringen är säkerligen välkommen för de prenumerationstjänster som nu slipper se en tredjedel av sina intäkter hamna i Apples fickor. 

De nya reglerna ska börja gälla 2022. 

Källa