https://www.mobil.se/nyheter/apple-under-allt-h-rdare-global-press-efter-prestandas-nkning-av-iphone
564630
Nyheter
Kommer förfölja företaget under lång tid

Apple under allt hårdare global press efter prestandasänkning av Iphone

Stämningar och ilskna krav på svar från konsumenträttsgrupper och politiker. Det har inte varit någon enkel resa för Apple sedan det uppdagades att man medvetet sänker prestandan på äldre Iphone-enheter. Nu sällar sig bland annat en amerikansk senator, fyra republikaner i det amerikanska representanthuset och en kinesisk konsumentgrupp till den snabbt växande skaran av personer som vill ha svar på frågor om saken.

Nej, stormen kring Apple vägrar bedarra. Detta trots att IT-jätten gått ut och förklarat varför man sänker prestandan på äldre Iphone-enheter, bett om ursäkt för det hela, lovat bättring och erbjudit billiga utbytesbatterier för den som vill. Stämningarna fortsätter hagla och krav på svar kommer från allt fler håll i världen. Efter att en amerikansk senator i slutet av förra veckan gick ut och krävde svar på frågor så har nu även en grupp republikaner i det amerikanska representanthuset undertecknat en skrivelse där man kräver svar på en rad frågor om saken. Dessutom uttrycker man i brevet oro över den batteriexplosion som inträffade i Zürich förra veckan, i samband med ett batteribyte. 

Kinesisk konsumentgrupp kräver svar

Och inte långt efter att Frankrike inlett en utredning av Apples prestandasänkningar, så hamnar företaget nu också under press från Kina, där konsumenträttsorganisationen Shanghai Consumer Council avkräver Apple en förklaring av både varför man gjort prestandasänkningarna och vad man tänkt göra åt saken. Man kan förstås tycka att Apple redan har besvarat båda frågorna, och det är också aningen oklart vad konsumenträttsorganisationen vill få ut av sitt krav. Men man har hur som helst givit Apple veckan på sig att besvara frågorna. Apple har utöver det nu dessutom stämts över 45 gånger för prestandasänkningarna.

Ämnen