1
1
https://www.mobil.se/nyheter/apple-uppges-experimentera-med-tva-vikbara-telefoner
569733
Nyheter
falskt
Mer om vikbar iPhone

Apple uppges experimentera med två vikbara telefoner

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/vikbariphone.jpg?itok=4Ln-WR1w', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/vikbariphone.jpg?itok=5Wym22Tp', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/vikbariphone.jpg', w: 950, h: 560, title: ' ' },]
Kommer Apple att släppa två stycken vikbara Iphone, eller har de bara inte bestämt sig?

Nya rykten gör gällande att Apple experimenterar med inte bara en utan två olika vikbara Iphone-modeller, och att prototypchassin just nu testas för hållbarhet och funktionalitet.

Den ena modellen sägs ha två stycken skärmar med ett gångjärn mellan sig, på ungefär samma sätt som Microsofts Surface Duo. 

Den andra modellen sägs ha en "clamshell-design" i samma stil som exempelvis Galaxy Z Flip och den senaste Moto Razr. Chassiprototyper av den senare sägs testas i en Foxconn-fabrik i Shenzhen för att undersöka hållbarheten vid långvarigt användande. Det spekuleras i att den kan komma att använda en vikbar oled-skärm som tillverkas av Samsung. Tidigare har det rapporterats att Apple beställt vikbara skärmar från Samsung, då i liten skala, för att inleda sina tester för en kommande vikbar Iphone.

Enligt källor med insikt i Apples tidigare produktutveckling tyder det mesta på att Apple kommer att presentera en vikbar Iphone tidigast hösten 2022 eller möjligtvis under 2023 beroende på hur den tekniska utvecklingen fortskrider.