1
1
https://www.mobil.se/nyheter/apple-utvecklar-egna-modem-for-mobiltelefoner-ersatter-qualcomm
569652
Nyheter
falskt
Själv är bäste dräng

Apple utvecklar egna modem för mobiltelefoner – ersätter Qualcomm

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/applehq.jpg?itok=4k9-mEY1', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/applehq.jpg?itok=4sTfEE9l', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/applehq.jpg', w: 950, h: 561, title: ' ' },]
Företaget satsar på att bli ännu mer oberoende.

Enligt nyhetsbyrån Bloomberg har Apple börjat utveckla egna modem för användning i framtida Iphone- och Ipad-produkter. Detta skulle vara ytterligare ett steg mot att öka sitt beroende av andra företag, i det här fallet från Qualcomm som i dag gör de modem som används i Apples produkter.

Enligt Bloomberg är det Apples chef för hårdvaruteknik Johny Srouji som vid ett möte med Apple-anställda berättade att man i år har inlett utvecklingen av interna modem för mobiltelefoner, och att det ska ses som en långsiktig investering för att kunna leverera innovativa produkter i framtiden.

Utvecklingen kommer inte som någon överraskning då Apple köpte Intels avdelning för modemutveckling förra året för en miljard dollar. Som Srouji sade så är det dock en långsiktig investering, då Apple även har tecknat ett flerårigt kontrakt med Qualcomm om leveranser av komponenter.

Ämnen