Magnetfäste

Apple utvecklar Magsafe-batteri till Iphone 12

På bilden, Apples Magsafe-plånbok med platser för betalkort.

Med hjälp av den nya Magsafe-magneten i Iphone 12 kan ett flertal olika tillbehör fästas på telefonen. Apple ska, enligt källor, hålla på att utveckla ett Batteripack som kan ladda telefonen trådlöst.

Publicerad Uppdaterad

Det är ingen ny idé att ha ett extra batteri som kan anslutas till telefonen och ladda den när det interna batteriet börjar ta slut. Däremot har alla tidigare varianter varit i form av skal som suttit fast på telefonen. Något som gjort telefonen större, även under den tid du inte utnyttjade batteriet. Den nya magsafe-magneten i Iphone 12 har fått Apple att prata om flera nya tillbehör som kan utnyttja tekniken. Bland annat laddare, fodral och en plånbok som kan fästas med magnetens hjälp. 

Nu har det också ryktats om att Apple håller på att utveckla ett batteri som ska kunna snäppas fast med magneten och ladda telefonen trådlöst. Det betyder att du bara behöver ha batteriet på telefonen medan den laddar och du behöver inte ha ett extra skal monterat hela tiden. 

Enligt rykten ska Apple ha hållit på med ett dylikt batteri i över ett år och tanken var att lansera det samtidigt som Iphone 12 eller strax efter. Men det sägs att mjukvaruproblem har saktat ner utvecklingen. När magsafe-batteriet kommer att lanseras är oklart. En läcka kring iOS 14,5 nämnde ett batteripack, men det togs senare bort av Apple. Det finns inga tecken på att Apple kommer att släppa batteripacket snart. 

Källa