Inte i Sverige ännu

Apple Watch även för barn och den som inte har en Iphone

Funktionen som gör det möjligt att ha en Apple Watch utan att för den skull ha en Iphone introduceras i samband med att IOS 14 och Watch OS 7 släpps.

Publicerad Uppdaterad

Family Setup heter funktionen som gör det här möjligt och för att det ska fungera krävs en Apple Watch series 4 eller senare med mobiluppkoppling, ett e-simabonnemang alltså. Detta för att alla funktioner ska bli tillgängliga. Klockan kan då användas utan en Iphone och fungera för yngre familjemedlemmar som föräldrarna vill kunna ha kontakt och koll på men även för seniorer. Flera funktioner anpassas för den nya målgruppen och barn kan till exempel ha ett skolläge där de inte blir störda.  

När man startar klockan första gången och ställer in den görs det fortfarande med en Iphone så det krävs med andra ord att någon i hushållet har en Iphone.

I Sverige är dock den här funktionen ännu inte tilgänglig eftersom det krävs att operatörerna erbjuder fristående abonnemang för klockorna, istället för som idag att de enbart erbjuder klockabonnemang som kopplas till ett redan befintligt mobilabonnemang.