Störs av någon typ av medicinsk utrustning

Apple Watch-enheter startar om sig på sjukhus

Ett mycket märkligt problem tycks ha drabbat ett flertal ägare av Apple Watch Series 3-enheter, nämligen att klockorna startar om sig så fort de används i sjukhusmiljö.

Publicerad Uppdaterad

De första rapporterna om problem med Apple Watch-enheter på sjukhus dök upp i oktober, och sedan dess har vittnesmålen ökat stadigt i antal. Nu finns en dedikerad forumtråd om problemet på Apples officiella supportforum, där användarna vittnar om hur deras enheter startar om sig så fort de används på sjukhus eller i andra miljöer med vårdutrustning. Det verkar helt enkelt som om någon eller flera typer av medicinsk utrustning stör ut klockorna. 

Drabbar enbart Series 3-enheterna

Problemen gäller Apple Watch Series 3-enheter både med och utan LTE-uppkoppling, och det hela verkar inte vara begränsat till någon specifik serie klockor. Detta då utbytesenheter visat sig bete sig exakt likadant. Den som vill kringgå problemet måste i nuläget sätta sin enhet i flygplansläge. Apple har tidigare uppgivit att det föreligger risk för att klockan kan störa medicinsk utrustning av olika slag, men man har däremot inte varnat för att klockan kan slås ut. Apple har ännu inte kommenterat uppgifterna. 

Källa