Referenser i IOS 11-betan

Apple Watch får stöd för fler träningstyper

Stöd för flera nya träningstyper tycks vara på väg till Apple Watch. Men det är oklart om de bara blir aktuella för den nya versionen av klockan.

Publicerad Uppdaterad

Ett av de i särklass vanligaste användningsområdena för Apples smarta klocka Apple Watch är att mäta sina fysiska ansträngningar på olika sätt. Och precis som när det gäller träningsappar i och wearable tech-enheter rent generellt, så blir förstås mätningen mer korrekt om det finns stöd för rätt träningstyp. Den som fått beskedet att man sprungit åtta mil med en snitthastighet på 30 km/h efter en heldag i pisterna i Sälen vet vad vi snackar om. Och nu tycks flera nya träningstyper vara på gång för Apple Watch. 

Koden skvallrar

Det är i kompanjons-appen för Apple Watch på Iphone som referenser till de nya träningstyperna förekommer, det vill säga i betaversionen av IOS 11. Det märkliga är att flera av träningstyperna däremot inte finns i betaversionen av Watch OS, det vill säga klockans eget operativsystem. Det kan förstås vara så att Apple bara kommer att rulla ut stödet för de nya träningstyperna till den kommande versionen av Apple Watch, som förväntas offentliggöras i höst. Möjligen kan vissa av sporterna kräva nya typer av sensorer. Det handlar bland annat om dans, bowling, skidåkning och amerikansk fotboll. 

Källa