https://www.mobil.se/nyheter/apple-watch-med-egen-mobiluppkoppling-i-r
563763
Nyheter
Ny form

"Apple Watch med egen mobiluppkoppling i år"

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/new-apple-watch-form-factor-.jpg?itok=vXlIte3z', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/new-apple-watch-form-factor-.jpg?itok=PdXJflBM', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/new-apple-watch-form-factor-.jpg', w: 680, h: 383, title: ' ' },]
Bloomberg rapporterar att nästa version av Apple Watch kan få egen mobildatauppkoppling.

Apple Watch är än så länge ett dyrt tillbehör till Iphone som inte klarar sig på egen hand, vilket begränsar dess användningsområde då det är få saker du kan göra på den som inte går snabbare och enklare genom att plocka fram din Iphone som för många funktioner ändå måste finnas i närheten. Nu sägs dock Apple ha en version av Apple Watch på gång som ska ha egen 4g-uppkoppling och inte bara wlan och därmed kunna komma åt internet utan mobilen, vilket öppnar upp för nya användningsmöjligheter.

Det är Bloomberg som i ett påkostat reportage rapporterar om detta. LTE-modemet ska Intel stå för. Det ska dock påpekas att bland annat Samsung och LG redan lanserat smartklockor med inbyggt 4g utan att lösa frågan vad smartklockor egentligen fyller för syfte. Funktionen underlättar att lyssna på musik och logga träningen på löprundan, men så mycket fler funktioner än så har det inte resulterat i. 4g-uppkoppling skapar också nya problem genom att göra klockan dyrare och ge den ännu sämre batteritid samtidigt som du dessutom behöver ett till mobilabonnemang eller tvillingkort till klockan som du måste betala för. Enligt uppgift ska Apple ha övervägt en 4g-version av Apple Watch förra året men inte gått vidare med det på grund av prototypens strömförbrukning.

I en separat rapport uppger Appleanalytikern John Gruber på sin blogg att en liten fågel viskat i hans öra att Apple Watch series 3 också får en ny formfaktor. Kommer det att innebära att vi får se en rund Apple Watch? Nästa månad väntas Apple hålla sin lansering med nya mobiler och klockor. Då får vi veta mer.

Ämnen