Apple Watch för barn

Apple Watch ser ut att få barnläge och sömnmätning

I nästa uppdatering av Watch OS kommer möjligen en uppdatering som ger Apple Watch ett specifikt barnläge.

Publicerad Uppdaterad

Apples nästa uppdatering av WatchOS till den sjunde iterationen förväntas ha ett läge för barn som använder klockan för att mäta sin aktivitet. I det här läget kommer vuxna att kunna styra och kontrollera barnens klockor. 

Enligt 9to5Mac, som hittade det nya läget i koden till Ios 14, kommer barnlägets aktivitetsringar att visa andra typer av data än den i vuxenläget. Till exempel kommer man att plocka bort kaloriräkningen då Apple tycker att det är bättre för barnen att fokusera på hur länge de har rört på sig och inte hur många kalorier de har förbrukat.  

Barnläget låter också föräldrarna styra vissa funktioner och till exempel stänga av dem under skoltid.  Det nya barnläget förväntas dyka upp i Watch OS 7 och Ios 14. Det här gör alltså att barnet kan ha en Apple Watch utan att för den skull ha en Iphone, som krävs nu. 

Vidare ryktas det om att Apple Watch i och med Watch OS 7 ska få möjlighet att även mäta din sömn. IOS 14 och Watch OS 7 visas enligt planerna upp under Apples utvecklarkonferens i juni, en konferens som i år hålls helt digitalt yúta fysiska möten. 

Källa