Apple Glass

Apples AR-glasögon kan lanseras tidigare än väntat

Ett patent som Apple registrerat in i USA kan tyda på att deras kommande Apple Glass är närmare än vad man tidigare trott.

Publicerad Uppdaterad

Apple har lämnat in en ny patentansökan i USA som tolkas som att den handlar om de kommande Apple Glass, bolagets AR-glasögon. I patentet kan man läsa om ett skärmsystem med lokal optisk justering. Vidare beskrivs hur information ska kunna visas på skärmarna och bakgrunden, eller verkligheten som syns igenom, ska kunna mörkas ner eller ljusas upp beroende på vad som behövs för att informationen på skärmen ska synas så bra som möjligt. 

Enligt en läcka 2018 skulle de kommande Apple Glass drivas av ett 5nm-chipset, vilket nu sitter i de nya Iphone 12. Det kan innebära att de kommande glasögonen är förhållandevis nära i tiden. 

Apple har själva inte bekrätat att några glasögon är under utveckling, men det är väl känt att vd Tim Cook tror mycket på AR-tekniken och det är ju en av anledningarna till att Iphone 12 Pro och 12 Pro Max har begåvats med Lidar-sensor. Google lanserade sina AR-glasögon redan 2012, men Google Glass blev aldroig någon storsäljare, projektet styrdes om för att bli mer av en produkt riktad till företagsanvändare och är numera nedlagd.

Om världen är mer mogen för den här typen av teknik den här gången återstår att se.

Källa