https://www.mobil.se/nyheter/apples-homepod-f-rsenad-till-2018
564333
Nyheter
Behöver mer tid

Apples Homepod försenad till 2018

Den som hade hoppats på att kunna köpa Apples AI-högtalare Homepod till jul hoppas förgäves. Apple meddelar nu att produkten är försenad och att den kommer att släppas först under 2018.

Apples Siri-baserade högtalare Homepod presenterades redan i samband med utvecklarkonferensen WWDC i våras, men uppgifterna om enheten var då tämligen få. Det som framkom var att den i högre utsträckning kommer att vara en konkurrent till multirumslösningar som exempelvis Sonos snarare än en konkurrent till enheter som Google Home eller Amazon Echo, då Apple valt att prioritera ljudkvalitet framför ”smarta” funktioner. Apple hävdade då att högtalaren skulle lanseras lagom till julhandeln, något som nu alltså inte blir av. 

Släpps ”tidigt 2018”

Apple är tämligen vaga när det gäller exakt hur försenad enheten blir. Det man skriver är att den ska släppas ”tidigt 2018”, vilket skulle kunna tolkas som årets första kvartal. Men även det innebär förstås att lanseringen av Homepod kan dröja fram till våren. Orsaken uppges likaledes vagt vara att ”produktionsarbetet behöver mer tid”. Det som står klart är att enheten till en början släpps i USA, Storbritannien och Australien. Det återstår att se hur väl Apple lyckas med sin AI-högtalare. Dollarpriset på motsvarande nästan 3 000 kronor kommer sannolikt att innebära en rätt rejäl instegsbarriär för många konsumenter, och tvingas man dessutom vänta längre på enheten så finns förstås alternativ från andra tillverkare som lockar. 

Ämnen