https://www.mobil.se/nyheter/apples-homepod-skadar-tr-ytor-du-st-ller-den-p
564809
Nyheter
Lämnar ringar efter sig

Apples Homepod skadar träytor du ställer den på

Om du tänkt köpa en Apple Homepod-högtalare när den kommer till Sverige bör du vara försiktig med var du ställer den.

Apples smarta högtalare Homepod har ännu bara börjat säljas i ett fåtal länder, och den sägs vara slutsåld i flera av dem. Recensionerna har över lag varit positiva, men inte utan invändningar, och nu har en ny invändning dykt upp. Flera av testarna, bland annat Wirecutter och Pocket Lint, såväl som användare har noterat att Homepod lämnat fula ringar efter sig på träytor.

Apple bekräftar till Wirecutter att detta kan hända och säger att "ringarna kan blekna bort flera dagar efter att man tagit bort högtalaren". Om de inte går bort föreslår Apple att man behandlar träytan med den ytbehandling som tillverkaren av möbeln rekommenderar.

Om du inte vill behöva renovera ditt antika träbord ska du alltså undvika att ställa Homepod på den. Troligen är det något lösningsmedel i gummiytan med syfte att högtalaren ska stå står stadigt som skadar träet. Målade ytor, sten och glas ska inte påverkas.

Du bör också undvika att ställa högtalaren för nära kanten, för går den sönder är enligt Ifixit Homepod hart när omöjlig att reparera.

Källa