Trots ljumma recensioner

Apples Homepod slutsåld i två av tre länder

Efter att de första recensionerna av Apples AI-högtalare Homepod publicerats, så hade nog ingen väntat sig att högtalaren skulle sälja slut. Men det är precis vad som skett i både Storbritannien och Australien, där leveranstiden för enheten nu har flyttats fram.

Publicerad Uppdaterad

Med tanke på att det är oklart hur många exemplar av Apples AI-högtalare Homepod som skeppats till respektive marknad, så kan man förstås diskutera huruvida det är förvånande eller inte att högtalaren tycks ha sålt slut. Men just det har hur som helst hänt i både Strobritannien och Australien, det vill säga på två av de tre marknader där man i nuläget kan köpa Homepod. Leveransdatumen har skjutits fram i båda länderna, medan det i USA fortfarande går att få en Homepod levererad till på fredag den här veckan. Möjligen har Apple avsatt betydligt fler enheter för USA, men man kan ändå konstatera att intresset åtminstone tycks ha motsvarat Apples förväntan. 

Ljummen kritik

Recensionerna av högtalaren lär dock knappast ha bidragit till intresset, för är det någon gång i konsumentelektronik-historien som alla experter tycks ha varit helt eniga, så är det i omdömena kring Homepod. De flesta menar att högtalaren låter fantastiskt bra, men att den inte på långa vägar kan lika mycket som konkurrenterna Amazon Echo eller Google Home. Dessutom menar man att högtalaren är låst till Apples egna tjänster i alltför hög utsträckning och att den dessutom är mycket dyr. Homepod har bland annat kallats ”en extremt dyr Airplay-högtalare”. När Homepod blir aktuell för den svenska marknaden är i nuläget oklart. 

Källa