https://www.mobil.se/nyheter/apples-leverant-r-f-r-uppdrag-att-tillverka-ar-h-rdvara
564409
Nyheter
Produkt på marknaden inom 18 månader

Apples leverantör får uppdrag att tillverka AR-hårdvara

Utan att nämna Apple specifikt, så har en av den amerikanska IT-jättens största leverantörer – Quanta – nu tecknat ett avtal kring tillverkning av AR-hårdvara som ska finnas på marknaden framåt 2019. Med stor sannolikhet handlar det om det AR-headset som Apple påstås ha på gång.

Apple har inte gjort någon hemlighet av att man tittar närmare på att utveckla någon form av augmented reality-hårdvara, kanske ett headset eller ett par glasögon. Och att vd:n Tim Cook vurmar för företeelsen har sannolikt inte passerat någon obemärkt förbi. Rykten om att leverantören Quanta, som redan idag har en rad samarbeten med Apple kring tillverkning av hårdvara, skulle få uppdraget att bidra med komoneneter till ett AR-headset har cirkulerat tidigare. Och nu dyker samma envisa rykte upp igen, den här gången via källor till affärspublikationen Bloomberg. 

Kontrakt med israeliskt företag

Enligt uppgifterna så ska Quanta nämligen ha skrivit kontrakt med det israeliska företaget Lumus, som jobbar med just augmented reality. Kontraktet gäller tillverkning av AR-hårdvara på uppdrag av ”ett stort techbolag”. Hårdvaran man ska tillverka förväntas finnas i en färdig produkt inom mellan 12 och 18 månader, hävdar källorna. Att det skulle vara något annat företag än Apple som är uppdragsgivare är förstås inte omöjligt, men det låter å andra sidan väldigt sannolikt att det handlar om just Apple.