https://www.mobil.se/nyheter/apples-mejlprogram-till-iphone-och-ipad-har-sakerhetsproblem
568557
Nyheter
falskt
Säkerhetsbrister

Apples mejlprogram till Iphone och Ipad har säkerhetsproblem

Enligt ett säkerhetsföretag finns det luckor i säkerheten i Apples mejlprogram som gör att utomstående kan installera skadlig programvara på telefonen/surfplattan.

Apples mejlprogram för Iphone och Ipad kan ha säkerhetsluckor som gör att enheterna kan bli infekterade utan att användaren behöver agera, dvs klicka på en länk eller installera ett program. Det är säkerhetsföretaget ZecOps som ligger bakom uttalandet. De vill inte specificera exakt hur en sån här attack går till, men det handlar om att skicka ett specialdesignat meddelande till den vars enheter man vill attackera. 

ZecOps menar att dessa säkerhetsbrister funnits i ungefär två år och att, vad man berättar, minst sex fall har dykt upp varav några på stora företag och en del privatpersoner. Det ska tydligen vara svårt att hitta bevis för att de här attackerna ägt rum. 

Nu verkar det som om Apple har rättat till bristen i en ny uppdatering, sannolikt den senaste betan 13.4.5 av Ios och Ipad OS, så problemet kommer förhoppningsvis snart att vara åtgärdat.